Kardinaal J. Cardijnstraat 1
9170 Sint-Gillis-Waas

Tel: 03 / 727.17.70

SchoolBlog

Bijlagen (pdf, doc, ...) kan u voortaan downloaden en bekijken dmv een rechtermuisklik te doen op de bijlage en vervolgens te kiezen voor "Koppeling opslaan als..."

 • Home
  Home Hier vind je alle blogberichten van heel de website.
 • Categorieën
  Categorieën Geeft een lijst weer met de categorieën van deze blog.
 • Tags
  Tags Geeft een lijst met tags weer die zijn gebruikt bij deze blog.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar je favoriete blogger van deze site.
 • Teamblogs
  Teamblogs Vind je favoriete teamblogs hier.
 • Inloggen
Laatste artikelen

Geplaatst door op in Leerjaar 3

Gisteren was het de beurt aan het 3e leerjaar om de bossen onveilig te maken.  We trokken in de namiddag naar de Clingse bossen.  Omdat het de week van het bos is en waarschijnlijk ook door het prachtige weer, waren we lang niet de enige in de bossen.  Maar dat lieten we niet aan ons hart komen, we genoten met volle teugen.

We ontdekten heksenkringen, vliegenzwammen, zwavelkopjes, boleten, … En dat deze de opruimers van de natuur zijn.   Maar ook het verschil tussen buisjes- en plaatjeszwammen kwam te pas.  Vooral omdat wij heel veel afgebroken zwammen zagen liggen.

De juf gaf ons ook de opdracht om op zoek te gaan naar 2 verschillende soorten eikels en we slaagden.  We vonden een Amerikaanse eikel en de eikel van een zomereik.

We leerden in de klas over de tamme kastanje en ook die vonden we in overvloed, net als  de beukennootjes. 

We ontdekten bladeren in verschillende kleuren en we leerden dat er een verschil is tussen een winterslaper en een winterruster.  Kennen jullie het verschil nog?

Daarna was het tijd om creatief aan de slag te gaan en een bostrol te maken.  Binnenkort zie je ze op de site al pratend…

Maar het hoogtepunt was uiteraard spelen in het speelbos.  We lieten ons volledig gaan en dan moesten we ons al haasten, want de mama’s, papa’s en oma’s en opa’s wachtten ons al op.  Het werd een mooie, fijne, leerrijke namiddag. 

Alweer heel erg bedankt taxi mama’s, papa’s, oma’s en opa’s.

b2ap3_thumbnail_DSCN6596.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN6616.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN6570.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN6576.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN6597.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN6628.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN6680.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN6622.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN6658.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN6678.JPG

b2ap3_thumbnail_DSCN6591.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN6679.JPG

Doorgaan met lezen
Hits: 102 0 reacties
0

Geplaatst door op in Leerjaar 4

Wat een prachtig weer was het vandaag. De ideale dag voor een fietstocht naar het bos. 

Aangekomen in de bossen van Het Kalf botsten we meteen op de schaapherder met zijn kudde schapen. 

Daarna startten we onze leer- en wandeltocht. We vernamen dat er twee soorten bomen zijn: loofbomen en naaldbomen. We leerden hun bladeren en vruchten kennen. Het bos staat ook vol met paddenstoelen. Met een spiegeltje en determinatielijst konden we de namen van enkele paddenstoelen terugvinden. Na een pauze in het veld voor een koekje en drankje begon de terugweg waarbij we al heel wat bosschatten verzamelden.

Via het fotoalbum kan je enkele sfeerbeelden opsnuiven.

We willen langs deze weg ook de ouders en grootouders bedanken voor de begeleiding naar het bos.

 

 

Doorgaan met lezen
Hits: 93 0 reacties
0

Geplaatst door op in Andere

 

 

 

 

 

Het was een superleuke bosuitstap! Met een straaltje zon in de lucht konden we genieten van het prachtige herfstbos!
We zagen kastanjes (wilde en tamme), eikels, mos, paddenstoelen, verkleurde blaadjes aan de bomen en op de grond, beukennootjes, we hoorden vogeltjes fluiten, ...
Kortom, wat hebben we veel kunnen beleven!

 

Bedankt taxi mama's, papa's, opa en oma's voor het vervoer!!!


Hieronder enkele sfeerbeelden. Voor meer foto’s zie verder op de site.

 


 

 

b2ap3_thumbnail_IMG_0530.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0532.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0534.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0537.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0542.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0547.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0548.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0529.jpg

 

 

 


Doorgaan met lezen
Hits: 301 0 reacties
0

Geplaatst door op in Andere

 

 

Schrijfdans is een methode, die kinderen "leert schrijven" vanuit hun natuurlijke bewegingen, met hun eigen zwier en zwaai. Met allerlei materialen zoals, lijm, scheerschuim, badschuim, verf, wascokrijtjes, krijt, stiften,… ervaren de kleuters hoe ze op een plezierige manier schrijf-motorische vaardigheden kunnen ontwikkelen. Het ‘schrijftekenen’ worden begeleid door muziek. In de turnzaal of aan de tafel, in de lucht, op het bord en op papier in onze klas.  Schrijfdans laat kinderen voordat ze, om een voorbeeld te noemen, de letter o gaan schrijven, die o eerst goed voelen, horen en ervaren. Bij Schrijfdans wordt het schrijven veel ruimer opgevat dan alleen als het schrijven van letters en woorden met een pen op papier. Schrijven kunnen we ook met de armen in de lucht, of met de handen in een laagje scheerschuim. Wat we 'schrijven' hoeven niet per se letters te zijn. Met basisschrijfbewegingen als lussen of bogen kunnen we al beginnen (lang) voordat de kinderen aan letters toe zijn!

In ons thema ‘Heksen’ hebben we deze week geschijfdanst met smikkelsnot! Dat het super leuk was hoef ik er eigenlijk niet bij te vertellen…

b2ap3_thumbnail_IMG_0518.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0519.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0517.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0516.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0514.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0512.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0511.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0511.jpg

Doorgaan met lezen
Hits: 70 0 reacties
0

Geplaatst door op in Andere

De herfst is duidelijk in het land!! De blaadjes aan de bomen verkleuren en dwarrelen naar beneden. De ideale gelegenheid om er met de klas even op uit te trekken!! Samen met de leerlingen van 1a en het 2de leerjaar trokken we naar de bossen van De Klinge.

Iedereen was dol enthousiast!! Blaadjes rapen, eikeltjes rapen, dennenappels, ... Onze zakjes zaten snel gevuld! 

Na een flinke wandeling met enkele zeer enthousiaste stappers, en ook enkele tragere vogeltjes, kwamen we aan een tribune met allemaal bankjes. Daar was het tijd voor onze lekkere knabbel en ons drankje. En daarna... een welverdiend speelmoment met takken, boomstammen, stokjes, blaadjes, ... Echt fijn om zo te kunnen ravotten in het bos!!

De foto's van onze fijne uitstap komen weldra op de website.

 

Doorgaan met lezen
Hits: 190 0 reacties
0

Geplaatst door op in Leerjaar 3

Vandaag trokken we er alweer op uit.  We leren in de klas dat het heel belangrijk is om te sorteren.  Wanneer we sorteren dan denken we aan het milieu en kan er ook gerecycleerd worden.

Wist je dat …..

-          27 flessen voor een nieuwe trui zorgen? 

-          een gebroken glas niet in de glasbol mag.

-          papier tot 7x hergebruikt kan worden.

-          Er hol en vlak glas bestaat?

-          Non-ferro betekent dat het geen ijzer of niet magnetisch is?

-          Frietvet niet meer dan 15 keer mag gebruiken?

 

In het containerpark zagen we welk materiaal er verzameld wordt.  Er is een betalende en niet-betalende zone.  We zagen de verschillende containers en kregen wat meer uitleg bij elk onderdeel.  Op deze manier zagen we alles wat we leerden in de klas, in het echt.

Het werd een heel leerrijke uitstap.

 

Bedankt aan de 2 vrijwilligers op het containerpark en ook aan de taximama’s en opa’s. 

 

b2ap3_thumbnail_20171011_102834.jpgb2ap3_thumbnail_20171011_103129.jpgb2ap3_thumbnail_20171011_112304.jpgb2ap3_thumbnail_DSCN6524.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN6526.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN6543.JPG

 
Doorgaan met lezen
Hits: 228 0 reacties
0

Geplaatst door op in Vissen

Ikzelf  ( juf Georgina) had de eer een kaarsje extra uit te blazen in het weekend! ;-)

Daarom bouwden we maandag een super smulfeest met alle vis/giraffen!!

Er werd nog nooit zo luid gezongen!! Hiep Hiep Hoera!! 

 

Dikke dankjewel lieve schatten!!

 

Jarige groetjes juf Georgina en juf Els

 

Doorgaan met lezen
Hits: 331 0 reacties
0

Geplaatst door op in Kikkers

Maandagmorgen hadden we heel wat enthousiaste "kikker-chefs"! :-)

Tijdens het waarnemen, het benoemen  en het wassen van de vele groentjes waren de kikkertjes enorm geboeid!

Ze wouden er alles over weten!! Samen met juf Els werden de groenten gesneden en werd de grote soeppot op het vuurtje gezet!!

We roken al snel de heerlijke geur van "venkel-preisoep"!!! Mmmmm... 

De kikkers zochten vlug een plaatsje aan de smultafel toen ze hoorden dat de soep helemaal klaar was!!

Zelfgemaakte soep... Hoe lekker was dat!!!

De groene soep werd goed gesmaakt door de groene kikkers!! ;-)

Neem zeker een kijkje in het foto-album voor alle soepsmullers!!!! 

 

Groetjes Juf Els en juf Georgina

Doorgaan met lezen
Hits: 108 0 reacties
0

Geplaatst door op in Leerjaar 6

Beste ouders

 

Op vrijdag 20 oktober staat onze bosuitstap op het programma ( brief volgt deze week).We zijn op zoek naar mama's,papa's,oma 's en opa's die ons willen begeleiden bij het fietsen. We vertrekken op school om 9.15 uur en willen graag terugkeren naar school rond 14.20 uur.

Heeft u tijd/zin om mee te fietsen? Graag een seintje via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Alvast bedankt!

 

 

Meester Sven en juf Els

Doorgaan met lezen
Hits: 188 0 reacties
0

Geplaatst door op in Leerjaar 6

Hallo zesdeklassers

 

Jullie zitten nu al een aantal weken in het 6de leerjaar. Hopelijk hebben jullie je draai al wat gevonden? Graag lezen we dit in een mailtje.Daarom dus de eerste websiteopdracht.

 

Stuur een mail naar meester Sven (de lln van 6a ) of  juf Els ( de lln van 6b). Deze mail start met een beleefde begroeting, een kort zinnetje met een boodschap of een mededeling.Je eindigt met een groet en je naam. We krijgen deze mail ten laatste zondag 15 oktober in onze mailbox.

 

Succes !

 

PS   De uitvlucht 'ik had het mailadres niet... ' aanvaarden we niet. Jullie vinden de mailadressen vooraan in de agenda!

Doorgaan met lezen
Hits: 314 0 reacties
0

Geplaatst door op in School

Lieve berichtjes en  mooie tekeningen zorgden voor een mooie start van "De dag van de leerkracht"!

De ouderraad zorgde voor een verrassend heerlijk middagbuffet. Heerlijk smullen met alle collega's in ons vertrouwde leraarskamer was de ideale locatie om onze feestdag te vieren!! De pralines van Leonidas hielden we dan weer liever als dessertje! :-) 

Onze dienst onderwijs zette ons - letterlijk- in de bloemetjes!

Kort samengevat: Het was een superleuke geslaagde dag!!

Dankjewel dames van de ouderraad en iedereen die ons blij heeft gemaakt!

 

Dolenthousiaste groetjes van het hele schoolteam van Het Kompas! xxx

Doorgaan met lezen
Hits: 444 0 reacties
0

Geplaatst door op in Andere

Het is weer feest in 6A, een dikke proficiat met jouw verjaardag Tine!

Doorgaan met lezen
Hits: 53 0 reacties
0

Geplaatst door op in Andere

 

 Veel takkenplezier in de berenklas!

b2ap3_thumbnail_DSC00893_20171005-164819_1.JPG

           Roeren met een tak in de zandbak!

 

 

          Samen een kampvuur maken!b2ap3_thumbnail_DSC00888_20171005-153319_1.JPG

b2ap3_thumbnail_DSC00906.JPGb2ap3_thumbnail_DSC00904.JPG

 

         Muziek maken met juf. Lydie                                            

b2ap3_thumbnail_DSC00897.JPGb2ap3_thumbnail_DSC00903.JPG

Doorgaan met lezen
Hits: 38 0 reacties
0

Geplaatst door op in Andere

 

Het vliegverbod in de olifantenklas is vanochtend afgelopen… Het luchtverkeer zal gefaseerd weer op gang worden gebracht om zich vervolgens geleidelijk aan te normaliseren in de komende dagen. Olifanten Airlines herneemt maandagmiddag om 12 uur haar passagiersvluchten…

 

Wat vliegt daar?!…een super leuk thema!!!

 

De eerste dag vouwden en versierden we zelf een vliegtuigje waar we dan in ons tuintje mee konden spelen. Welk vliegtuig kon het verste vliegen? En het hoogste vliegen? Ook een vlieger schilderen en mooi afwerken stond op het programma.

In de bouwhoek maakten we een vliegveld met een echte verkeerstoren en landingsbaan! Met de clicks werden er zeer mooie vliegtuigen en straaljagers gebouwd!

 

We gingen ook op onderzoek uit…Wat zie je allemaal in de lucht? Hoe ziet de wereld er van uit de lucht uit? Samen een vlieger oplaten…hoe werkt dat? Wat kan er allemaal vliegen en hoe verschillend kunnen dingen vliegen: rond draaien, recht naar beneden, slingerend,…We onderzochten het allemaal en duidden het aan op een blad!

 

We knutselden en schilderden een supersnel vliegtuig!

 

De poppenhoek werd de luchthaven. Wat gebeurde daar allemaal? We maakten een balie, een bagageband en verkeerstoren!

 

Opstijgende vliegtuigen en een landingsbaan vond je ook terug in onze zandbak! Van geluidsoverlast gesproken!!!!

b2ap3_thumbnail_IMG_0503.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0501.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0497.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0496.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0495.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0492.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0491.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0470.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0485.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0446.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0445.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0442.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0438.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0452.jpg

Doorgaan met lezen
Hits: 188 0 reacties
0

Geplaatst door op in Andere

b2ap3_thumbnail_DSC02712_20171002-200948_1.jpgb2ap3_thumbnail_DSC02718.jpgb2ap3_thumbnail_DSC02722.jpgb2ap3_thumbnail_DSC02724.jpgb2ap3_thumbnail_DSC02726.jpgb2ap3_thumbnail_DSC02730.jpgb2ap3_thumbnail_DSC02732.jpgb2ap3_thumbnail_DSC02734.jpg

Na het zwemmen deze ochtend, mochten we onze benen nog eens strekken. In een doorschuifsysteem mochten we proeven van allerlei activiteiten. De ene al wat spectaculairder dan de andere... Maar het was weeral een super dag. 

Het is gewoon fijn om in het eerste te zijn :-) (meer foto's weldra in album)

Doorgaan met lezen
Hits: 201 0 reacties
0

Geplaatst door op in Andere

b2ap3_thumbnail_DSC02704_20171002-195918_1.jpgb2ap3_thumbnail_DSC02705_20171002-195924_1.jpgb2ap3_thumbnail_DSC02706_20171002-195934_1.jpgb2ap3_thumbnail_DSC02708_20171002-195940_1.jpgb2ap3_thumbnail_DSC02710_20171002-195959_1.jpgb2ap3_thumbnail_DSC02711_20171002-200007_1.jpg

Beste lezers, 

 

We hebben vrijdag de week zeer leuk af gesloten! We hebben een hoekenwerk gedaan met de letters die we reeds geleerd hebben. We konden kiezen tussen een gezelschapspel, lotto, domino of memo. We hebben dan ook nog geknutseld. Het was super om al spelend onze letters te leren. Ondertussen weten we ook hoe we op een fijne manier onze letters kunnen inoefenen als we wat tijd over hebben. 

 

Vele groetjes 1A

 

Doorgaan met lezen
Hits: 123 0 reacties
0

Geplaatst door op in Andere

Afgelopen woensdag trokken we er alweer op uit.  We werden uitgenodigd door juf Soetkin om eens een les bij te wonen en te proeven hoe fijn tekenschool wel kan zijn.  Toen we binnenkwamen moesten we de schoenen en sokken uitdoen.  We twijfelden even, maar deden het dan toch maar.  We kregen te horen dat we mochten schilderen op muziek per 3 op een groot karton.   Hiervoor konden we een kwast, een takje, een borstel, een verfrol, een lepel, maar ook onze handen en voeten voor gebruiken.  Dat werd nogal iets, maar het was vooral super!   Toen onze basis klaar was, mochten de kinderen om de beurt wat witte druppels spatten op het karton.   Het vervolg is dat we figuren zoeken in ons kunstwerkje en dit met wasco of pasteltinten aanduiden en kleuren.  Zo krijgen we een mooi afgewerkt resultaat.  Het werd alleszins een fijne ervaring!  Meer foto's in ons fotoalbum, binnenkort.

 

b2ap3_thumbnail_20170927_111129.jpgb2ap3_thumbnail_20170927_105219.jpg

b2ap3_thumbnail_20170927_111201.jpgb2ap3_thumbnail__DSC0324.jpgb2ap3_thumbnail__DSC0265.jpgb2ap3_thumbnail__DSC0270.jpgb2ap3_thumbnail__DSC0273.jpg

 

 

Doorgaan met lezen
Hits: 129 0 reacties
0

Geplaatst door op in Leerjaar 6

De laatste week van  september is ook alweer voorbij. En daarbij hoort dan ook een ... bloktoets wiskunde!  In Blok 1 herhaalden we een deel van de leerstof uit het 5de leerjaar. We zijn benieuwd naar het resultaat!

In de taallessen staat magie nog steeds in de focus. We kijken, luisteren,spreken en schrijven verder rond Raveleijn. Ook in de actuavoorstelling van Gilles,Sem en Jens kwam magie aan bod. Zij vertelden ons wat er allemaal te zien en te beleven valt in de magische Efteling. Maar ook 'catch' kent voor ons geen geheimen meer. En dat Peter Sagan wereldkampioen werd dat weten jullie allemaal! Vooral juf Els was heel happy daardoor!

We werkten de eerste unité van Frans af en ook het eerste werothema is klaar.

Naar de knutselles werd reikhalzend uitgekeken. De poppenkastpoppen  krijgen nu stilaan vorm.En wat voor een vorm! We zien trollen,tovenaars,unicorns,olifanten,muizen en nog veel meer verschijnen in de gang. Echt heel knap gedaan zesdeklassers!

 

Volgende week woensdag is het een klasvrije dag voor de leerlingen. We knutselen ook nog voor de kaas-en wijnavond.Deze vindt plaats op zaterdag 7 oktober in De Route. Jullie zijn toch al ingeschreven??

 

Groetjes

 

meester Sven en juf Els

 

Doorgaan met lezen
Hits: 123 0 reacties
0

Geplaatst door op in Leerjaar 4

Vrijdag 29 september was de ideale dag om een namiddagje op stap te gaan in Sint-Gillis-Waas. De zon was van de partij en we genoten van het mooie weer.

Onze tocht startte aan de waterpomp en schandpaal. In de directe omgeving zagen we ook de oude gevangenis die nu een museum en archiefhuis is. Daarnaast bewonderden we de neogotische kerk Sint-Egidius met roosvenster en spitsbogen. Voor de kerk hielden we halt bij het monument voor de onbekende soldaat waar ook de namen van gesneuvelden terug te vinden zijn. De wandeling ging verder naar het gemeentehuis, vroeger het buitenverblijf van een rijke familie. Op het kerkhof bezochten we de graven van de vier burgers die alsnog sneuvelden toen WOI voorbij was. In de Blokstraat bewonderden we het beeldhouwwerk op de plaats waar deze burgers sneuvelden. Daarna hielden we halt bij het oude ziekenhuis. We bezochten de woonplaats van Drieske Nijpers. Via de Burgemeester Van Landeghemstraat beëindigden we onze leerrijke wandeling.

In het fotoalbum kan je alsnog mee op stap.

Doorgaan met lezen
Hits: 103 0 reacties
0

Geplaatst door op in Olifanten

 

 

 

Met groot enthousiasme brachten we deze week aan de lopende band spinnen mee naar school! Je hoeft er dan ook niet ver naar zoeken…!

We bekeken een filmpje waarin we zagen hoe een spin haar web weeft. En ontdekten dat het een fabeltje is dat we spinnen eten in onze slaap! Gelukkig maar…
We zijn ook op onderzoek uit geweest: 'Hoeveel poten heeft een spin?' We vonden leuke boekjes over dieren in onze leeshoek en gingen samen op zoek naar een spinnen in de tuin.

 Toen we die gevonden hadden konden we beginnen te tellen… 8! Direct erna kwam er nog een onderzoeksvraag bij: 'Hoe ziet een spinnenweb er eigenlijk uit?' In onze boeken vonden we verschillende soorten spinnen en verschillende soorten webben.

Terug in de klas wilden we natuurlijk zelf spinnen knutselen en ook webben.

Aan de hand van een stappenplan leerden we zelf een spin tekenen.

We knutselden een spinnetje voor in ons web dat we zelf geweven hadden en ook een reuze grote spin kleuren stond dan op ons programma.

In de kring maakten we met bollen touw een super groot spinnenweb iedereen mocht er eens als spin proberen door te kruipen…niet eenvoudig! Maar wel super leuk!

 b2ap3_thumbnail_IMG_0435.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0433.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0431.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0430.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0428.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0427.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0426.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0423.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0421.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0420.jpg


Doorgaan met lezen
Hits: 145 0 reacties
0

Geplaatst door op in Andere

Net zoals voor de kinderen van 1a kregen ook wij de uitdaging om een grote bike-wash te organiseren.

Nadat iedereen zijn/haar emmertje liet vullen met water en een beetje poetsproduct kreeg konden we onze fietsen halen in de fietsenstalling. Daarna allemaal netjes op een rijtje en poetsen maar. De ketting mochten we niet poetsen, maar de wielen, ons stuur, ons zadel, ... Alles werd onder handen genomen. 

Geniet van de foto's!! (enkel de foto van Leandro is niet goed gelukt... )

 

b2ap3_thumbnail_DSCN1845.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN1846.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN1847.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN1851.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN1849.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN1844.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN1843.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN1842.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN1841.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN1840.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN1839.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN1838.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN1837.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN1836.JPG

b2ap3_thumbnail_DSCN1848.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN1850.JPG

 

Doorgaan met lezen
Hits: 135 0 reacties
0

Geplaatst door op in Andere
Hits: 90 0 reacties
0

Geplaatst door op in Leerjaar 6

Vandaag trakteerde Anke voor haar verjaardag met taart. Of was het met popcorn? Cola? Of een hamburger? Kijk zelf maar even!

 

b2ap3_thumbnail_DSC01906.JPGb2ap3_thumbnail_DSC01907.JPGb2ap3_thumbnail_DSC01908.JPGb2ap3_thumbnail_DSC01909.JPGb2ap3_thumbnail_DSC01910.JPGb2ap3_thumbnail_DSC01911.JPG

Doorgaan met lezen
Hits: 226 0 reacties
0

Geplaatst door op in Leerjaar 5

Beste ouders, 

 

Ook bij ons was de strapdag een succes! We fietsten richting Sint-Pauwels waar we belangrijke verkeersborden hebben besproken. Rechts en links afslaan doen we inmiddels ook als de beste...

We brachten ook een bezoekje aan  GBS 'De Zandloper'  en aan de Roomanmolen speelden we een balspel met de hele klas.b2ap3_thumbnail_IMG_20170922_104538.jpg 

In de namiddag pimpten we onze fiets met bloemetjes die we kregen onderweg van 'Plantaardig' te Sint-Pauwels! Waarvoor dank!

 

 

Een topdagje met topweer en topbegeleiders!

 

Juf Isabelle en juf Ellen

Doorgaan met lezen
Hits: 191 0 reacties
0

Geplaatst door op in Andere

Het schooljaar is nog maar net begonnen en we hebben er al heel wat fijne momenten op zitten. Zo was het ook in het eerste leerjaar van het kompas STRAPPEN geblazen. Buiten al dat schrijven en lezen hebben we heel wat over fluo geleerd. Neen hoor, niet over fluo stiften, maar over fluo in het verkeer. Na de fantastische opener op vrijdagochtend, wat hard labeur en het vieren van Lars zijn verjaardag zijn we dan begonnen aan onze opdracht. We moesten namelijk een wasstraat maken. We hebben dan met heel vel water en schuim onze fietsen gepoetst in een hele lange rij! Dat was kei leuk. Nadat onze fietsen waren opgeblonken konden we beginnen aan het pimpen met een ballon en een dikke duim die we met vingerverf hadden versierd. Als afsluiter hebben we natuurlijk een rondje gefietst om aan iedereen te laten zien hoe mooi onze fietsen wel waren. Kortom het was een geweldige dag. (foto's weldra in album)

 

Doorgaan met lezen
Hits: 74 0 reacties
0

Geplaatst door op in Andere

Vrijdag was het alweer STRAPdag.  ’s Morgens werd elke klas uitgedaagd. Het 2e en 3e leerjaar kregen als uitdaging: ‘Leg een moeilijk fietsparcours af’.  Omdat we in deze uitdaging wilden slagen gingen we als fietsend naar de Houtvoort en fietsten we daar enkele rondjes rond de voetbalterreinen. De juffen gaven opdrachten als : linker- en rechterhand eens uitsteken, je bel laten rinkelen en zelfs eens zwaaien naar de juf.  Omdat we de opdracht echt wouden doen slagen, rondden we af met het lage crossparours.  We keerden veilig huiswaarts terug en bedanken hierbij de ouders en grootouders die ons begeleiden.  Dank u wel!

 

Foto's in het fotoalbum.b2ap3_thumbnail__DSC0196.JPGb2ap3_thumbnail__DSC0198.JPG

Doorgaan met lezen
Hits: 77 0 reacties
0

Geplaatst door op in Leerjaar 6

Op maandag 25 september is Anke jarig. Proficiat en maak er een topdag van!

Doorgaan met lezen
Hits: 103 0 reacties
0

Geplaatst door op in Leerjaar 6

Vrijdag was het strapdag.Dat de zesdeklassers gezien werden is een feit ! Hieronder enkele sfeerbeelden. De rest van de foto's vinden jullie binnenkort in het fotoalbum.

 

b2ap3_thumbnail_DSC01895.JPGb2ap3_thumbnail_DSC01896.JPGb2ap3_thumbnail_DSC01898.JPGb2ap3_thumbnail_DSC01899.JPGb2ap3_thumbnail_DSC01900.JPGb2ap3_thumbnail_DSC01901.JPGb2ap3_thumbnail_DSC01902.JPGb2ap3_thumbnail_DSC01903.JPGb2ap3_thumbnail_DSC01905.JPG

Doorgaan met lezen
Hits: 265 0 reacties
0

Geplaatst door op in Leerjaar 6
Hits: 327 0 reacties
0

Geplaatst door op in Andere

 

In de berenklas leren we rond het thema "regen".

En ja, op de eerste dag van deze week hadden we geluk!

We waren voor één keer blij dat het regende!

Gewapend met onze paraplu, maakten we een wandeling in de regen!

We zongen en dansten in het rond!

En kijk, in onze berenklas schuilen we graag met onze vriendjes onder de grote paraplu!

Doorgaan met lezen
Hits: 169 0 reacties
0

Geplaatst door op in School
Hits: 277 0 reacties
0

Geplaatst door op in Leerjaar 6

Een dikke proficiat met je verjaardag Arne!

Doorgaan met lezen
Hits: 63 0 reacties
0

Geplaatst door op in Andere
Hits: 103 0 reacties
0

Geplaatst door op in Andere

 

Dat was het dan!  De eerste schoolweken van het schooljaar 2017-2018 zitten er alweer op.

De eerste dag begon zoals ieder jaar met een nachtje slecht slapen.

Ik vind het na bijna 20 jaar toch altijd weer spannend om te starten met een nieuw schooljaar.

Volgens mij vonden de olifantjes het net zo spannend als ik. Nadat iedereen zijn plekje

gevonden had in de klas zijn we echt begonnen met het nieuwe schooljaar.

De eerste week bestond vooral uit kennismaken met elkaar, het klaslokaal en samen

bedenken welke regels en afspraken we nodig hebben.

 

Daarna zijn we gestart met ons thema …Elmer de lapjes olifant! Alles stond in het  

teken van olifanten. We hebben al olifanten geschilderd, gekleurd, gekleid, gekleefd.

 

Samen hebben we olifanten liedjes gezongen en natuurlijk naar vele verhaaltjes van Elmer geluisterd.

 

Het was een heerlijke start van een nieuw schooljaar, op naar de volgende weken!

 

Ik kijk er al naar uit!!!

 

b2ap3_thumbnail_IMG_0391_renamed_23868.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0390_renamed_726.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0389.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0385_renamed_14039.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0384_renamed_15786.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0383_renamed_29317.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0379_renamed_32127.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0378_renamed_26399.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0377_renamed_19275.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0376_renamed_2894.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0392_renamed_26547.jpg

Doorgaan met lezen
Hits: 219 0 reacties
0

Geplaatst door op in Leerjaar 6

De voorbije week is ook weer snel gegaan. In de lessen Nederlands worden we verder meegezogen in de wereld van de magie. We zijn nu volop bezig om een vervolg te schrijven op het  spannend verhaal van Ambrosius de tovenaar en zijn leerling. Ook herhaalden we de zelfstandige naamwoorden,de bijvoeglijke naamwoorden , de werkwoorden en de lidwoorden.

Blok 1 van wiskunde gaat snel vooruit.We werkten al enkele keren in de klasdoorbrekende groepjes.We hebben een zwarte, een rode en een blauwe groep, naar analogie met de kleuren van de skipistes.Om al een beetje in de stemming te komen hé... Deze week krijgen jullie de eerste toetswijzer in de postbus.

In thema 1 van wero staat' tijd'  centraal :  Prehistorie ,Oudheid, Middeleeuwen,...

Voor Frans zit de herhaling er op en we starten maandag met unité 21 .

Vrijdag was het muzische vorming.Gewapend met kartonnen buizen, aluminiumfolie,toiletpapier en behangerslijm legden we de eerste hand aan onze poppenkastpoppen.

 

Langs deze weg willen we ook nog graag de ouderraad en de helpende handen bedanken voor de heerlijke pannenkoek woensdag!

 

Volgende week vrijdag ( 22/9) is het strapdag.We gaven reeds bij de start van het schooljaar de infobrief mee. We houden dus een aflossingsrace aan de sportvelden. Hoe gekker,hoe liever. Maar ... we houden het veilig en zorgen voor voldoende fluo!

 

Tot volgende week !

 

Meester Sven en juf Els

 

 

 

Doorgaan met lezen
Hits: 137 0 reacties
0

Geplaatst door op in Leerjaar 6

Zaterdag 16 september was Gilles jarig. We wensen hem langs deze weg een fijne verjaardag toe. Proficiat!

Doorgaan met lezen
Hits: 131 0 reacties
0

Geplaatst door op in Leerjaar 1

Dag mama's en papa's,

het eerste leerjaar... veel werken, heel wat minder spelen... Toch?

Neen hoor!!! Wij proberen werken en spelen zo veel mogelijk te combineren!! 

Als we over patronen leren, maken we die zelf, met legoblokken, duploblokken, stoepkrijt, clics, dominoblokken, ...

En we bouwen zelfs kabouterhuisjes na uit ons rekenboek. Welk huisje is het grootst? Hoeveel blokken hebben we daarvoor nodig?

Oei, er zit een blok verstopt, maar die telt ook mee hé...

 

Zoals je ziet is het echt super leuk in onze klas!!!

b2ap3_thumbnail_DSCN1818.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN1817.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN1815.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN1814.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN1813.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN1812.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN1812.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN1819.JPG

Doorgaan met lezen
Hits: 289 0 reacties
0

Geplaatst door op in Andere

 

Van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag Mette!

 

 

 

Doorgaan met lezen
Hits: 61 0 reacties
0

Geplaatst door op in Leerjaar 6

Met enkele weken vertraging  maar toch welgemeend : Van harte proficiat met je verjaardag Sem!

Doorgaan met lezen
Hits: 139 0 reacties
0

Geplaatst door op in Kikkers

Kwak kwak mama's en papa's,

 

We hebben al heel wat gespeeld en  geknutseld in de kikkerklas!

We maakten een kiekeboe-kikker en een kikkerkroon!

Samen met onze klaspop Cesar gingen we graag op de foto!!

 

Vrolijke kikkergroetjes,

Bent, Elize, Julie, Alex, Siebe, Emir, juf Els en juf Georgina   b2ap3_thumbnail_WP_20170912_15_15_49_Pro.jpg

 

 

 

Doorgaan met lezen
Hits: 145 0 reacties
0

Geplaatst door op in Vissen

We zijn ontzettend goed gestart en hebben het erg naar ons zin in de "visgiraf"!!

We sturen jullie alvast zonnige groetjes op deze regenachtige dag!! :-)

 

juf Els en juf Georgina

 

Doorgaan met lezen
Hits: 396 0 reacties
0

Geplaatst door op in School

Beste ouders, 

 

Woensdag 13 september is het dag van de sportclub, dan mag elk kind in zijn/haar sportkledij naar school komen, om zijn/haar sportclub te laten zien. 

Diezelfde woensdag legt de ouderraad ons ook in de watten met iets lekkers ... elk jaar maken we de start met wafels maar dit jaar zullen het pannenkoeken zijn om praktische redenen. En met lichtmis zullen het dan wafels zijn. 

Het fotoalbum op de website is ook tijdelijk niet beschikbaar. We zijn bezig om het probleem op te lossen. Dus nog even geduld ... 

 

 

Doorgaan met lezen
Hits: 207 0 reacties
0

Geplaatst door op in School

De eerste week van het nieuwe schooljaar zit er reeds op. Vorige week vrijdag vulde onze speelplaats zich terug met spelende kinderen. Ze werden opgewacht door de piloten en stewardessen van ‘Kompas airlines’. Na de veiligheidsprocedure (mooi uitgebeeld door enkele stewardessen), konden we echt van start gaan. Alhoewel… er stond voor elke klas een flinke uitdaging te wachten. Hieronder een klein overzichtje:

 

1ste leerjaar: Een vakantieslinger van wel 25m maken

2de leerjaar: Een heuse cocktail met wel 7 kleurtjes ontwerpen

3de leerjaar: Een boom versieren met een zelf gehaakte slinger

4de leerjaar: Een dansje uitvinden dat ze op een later moment aan de hele school aanleren

5de leerjaar: Een ritmisch zangspektakel in elkaar steken

6de leerjaar: Een klein bootje voor twee passagiers ontwerpen en enkele meters laten glijden op een plastic ingesmeerd met bruine zeep.

 

De kinderen kregen één week de tijd om deze opdrachten in te oefenen/ te maken.

 

Streng maar rechtvaardig keken de piloten naar elke opdracht en ze zagen dat het goed was! Elke klas was geslaagd in de opdracht die ze kregen, super!
Wij willen alvast iedereen bedanken die zijn/haar steentje heeft bijgedragen om dit alles tot een goed einde te brengen, een dikke merci!

 

Vele groetjes!


 

Doorgaan met lezen
Hits: 172 0 reacties
0

Geplaatst door op in Leerjaar 6

Dat we het schooljaar ingevlogen zijn  hebben jullie vast en zeker wel gehoord en gelezen! Elders op de schoolsite lezen jullie meer over onze vliegende start. 1 September werd op deze manier wel heel leuk!

 

Deze week was het voor ons zwemmen. In de wiskundelessen stonden  de eerste lessen  cijferen op het programma. De negenproef hebben we ondertussen bijna onder de knie.Ook herhaalden we de kommagetallen  en de breuken al eens. Voor Frans hernemen we in een sneltempo de leerstof 5de leerjaar. Avoir, être,aller en faire... weten jullie nog??? We zijn ook al meteen verkocht voor de fijne lessen in onze nieuwe taalmethode. In Raveleijn maken we kennis met heel wat magische elementen. Spannend!

We werkten deze week ijverig aan 'onze boot' . We zagen een knap staaltje van samenwerking. Fiere juf en meester! Tussendoor vond er een echte fotoshoot plaats : een gevangenisfoto, een ballonfoto en een petekindjesfoto. Volgende week kunnen jullie aan het hek en in de gang de resultaten bewonderen.

 

Volgende woensdag 13/9 is het dag van de sportclub.( zie briefje) en diezelfde dag trakteert de ouderraad op een pannenkoek.Alvast een dikke dankjewel!

 

Jullie lezen het : we zijn goed gestart!

 

meester Sven en juf Els

 

 

 

 

Doorgaan met lezen
Hits: 197 0 reacties
0

Geplaatst door op in School

Een dikke dank u wel aan allen die onze ballonnen vonden en dan ook de moeite deden om ons de boardingpass terug te bezorgen!!!

Soms zat er een briefje met wat uitleg bij waar het kaartje gevonden was, soms was het aantal km al uitgerekend, andere mensen wensten de eigenaars van het kaartje succes, ... 

 

Hieronder de voorlopige lijst van de teruggevonden boardingpassen: 

 • - Thor Lippens (olifant) --> Mechelen (Heffen, 29,3 km)
 • - Tibo Van Duyse (6B) --> St–Katelijne–Waver (34,5km)
 • - Fynne De Ryck (4A) --> Mechelen (Leest, 31,6 km)
 • - Stan Roelandt (4A) --> Sint–Gillis–Waas ( 1 km )
 • - Lucca De Rijcke (6A) --> Sint-Gillis-Waas (1 km)
 • - Julie Thuy (kikker) --> Emblem (34,1 km)
 • - Shiloh Thienpont (3) --> O.L.V.Waver (36,3 km)
 • - Gilles Van Daele (6B) --> Willebroek (24,5 km)
 • - Noor Van Riel (1A) --> Linter (76,5 km)
 • - Sam De Smet (3) --> Corroy-Le-Grand (73,1 km)
 • - Brenne Verhelst (1A) --> Breendonk (23,7 km)
 • - Yolien Suy (4B) --> Hove (25,3 km)
 • - Maxim Bracke (beer) --> Bonheiden (36,9 km)
 • - Matthias Van Landeghem (3) --> Bilzen (104,9 km)
 • - Sean De Vries (4B) --> Verlaine (110 km)
 • - Milan De Keyser (5) --> Poulseur (131,4 km)
 • - Janne Leys (3) --> Bilzen (104,9 km)
 • - Nienke Germonprez (3) --> Kemexhe (107,1 km)
 • - Jens Vonck (6B) --> Bonheiden (36,9 km)
 • - Elise Martin (4a) --> Willebroek (24,5 km)
 • - Colette Van Poeck (vis) --> Lint (28 km)
 • - Finn Van Poucke (2A) --> Glabbeek (69,5 km)
 • - Max De Smet (6B) --> Ramillies (85,4 km)
 • - Simon De Prekel (5) --> Hove (25,3 km)
 • - Anke Van Steenberghe (6B) --> Buggenhout (23,6 km)
 • - Keanu De Corte (4A) --> Boechout (27,7 km)
 • - Louie De Wolf (olifant) --> Edegem (22,6 km)
 • - Saio Van Landeghem (6B) --> Sint-Gillis-Waas (1 km)
 • - Maartje Volleman (3) --> Nieuwerkerken (84,3 km)
 • - Penelope Struyf (4A) --> Mechelen  (Heffen, 29,3 km)
 • - Talia Braem (5) --> Mechelen (32,8 km)
 • - Vince Van De Vyvere (2) --> Wanze (108 km)
 • - Lucas Martin (5) --> Roder (189,5 km)
 • - Ward Vercauteren (6A) --> Tienen (72,9 km)
 • - Lyna De Rijcke (4B) --> Warzée (125,5 km)
 • - Charlotte Houttekiet (3) --> St–Katelijne–Waver (34,5km)
 • - Siebe Perick (kikker) --> Wilrijk (19,7 km)
 • - Gunne Goeman (1B) --> Hamme (14 km)
 • - Yente De Maere (1B) --> Taviers (87,8 km)
 • - Niels Goven (3) --> Buggenhout (23,6 km)
 • - Jasper Thomas (6A) --> Chaumont Gistoux (73,5 km)
 • - Jonah Bogaerts (4A) --> Kampenhout (43 km)
 • - Fabio Oeyen (4B) --> Wanze (108 km)
 • - Kyano Smet (6A) --> Bonheiden (36,9 km)
 • - Louis Verwilst (1B) --> Mechelen (32,8 km)
 • - Yarne De Ryck (1B) --> Bonheiden (36,9 km)
 • - Roxanne Ysebaert (2) --> O.L.V.Waver (36,3 km)

  - Klaire De Boitselier (4B) --> Thon-Samson (104,9 km)

  - Alex Linthout (kikker) --> Couthuin (103,9 km)

  - Ozmani Nabay (1B) --> Anthisnes (128 km)

  - Azra Kaptan (vis) --> Lier (32,8 km)

  - Amber Dekker (vis) --> Cortil-Wodon (93,2 km)

 

Doorgaan met lezen
Hits: 391 0 reacties
0

Geplaatst door op in Andere

VOOR EEN GESLAAGDE START !

 

> aan de werkgroep " eerste schooldag " : Juf Georgina, Juf Pia, Juf Els Van Daele en Juf Els Thiron , jullie idee werd een succes !

> aan alle stewards en stewardessen voor jullie betrokkenheid

> aan alle kinderen , jullie enthousiasme sprak boekdelen

> aan de ouderraad voor jullie aanwezigheid en traktatie

> aan alle (groot)ouders die zorgden voor een lekker stukje taart - cake

> aan allen aanwezig bij onze "Vliegende start " op de vernieuwde speelplaats

Doorgaan met lezen
Hits: 114 0 reacties
0

Geplaatst door op in Andere
Hits: 170 0 reacties
0

Geplaatst door op in School

Ter info: 

 

- Di 29 augustus 18u- 19.30u welkomdag + oudercafé (ouderraad)

- Ma 4  september 19.30u : infovergadering 1A-1B-6A-6B

- Di 5 september 19u: infovergadering beren- en olifantenklas

                            20 u ouderraad

- Woe 6 september: conferentie (zorgdag) geen school voor de leerlingen

- Do 7 september: 19.30u : infovergadering kikker - en vissenklas, 2de leerjaar, 4A -4B 

- Do 14 september 19.30u: infovergadering 3de en 5de leerjaar

Doorgaan met lezen
Hits: 233 0 reacties
0

Geplaatst door op in School

Het volledige team van GBS Het Kompas wenst iedereen een fijne vakantie! 

Doorgaan met lezen
Hits: 120 0 reacties
0

Geplaatst door op in Andere

 

 

 

Liefste olifantjes,

 

Je kwam hier op school aan op kleine voetjes,

met bange stapjes, deed heel veel magjes,

maar ook wel moetjes, maakte af en toe

zelfs grapjes...

 

Je leerde véél, speelde fijn,

Kon zo leuk nieuwsgierig zijn!

 

Nu mogen jullie verder met een grote pas

van hier tot in de eerste klas!

 

En weet je wat...ik ga jullie missen!!!


b2ap3_thumbnail_DSC00791.jpgb2ap3_thumbnail_DSC00790.jpgb2ap3_thumbnail_DSC00789.jpgb2ap3_thumbnail_DSC00788.jpgb2ap3_thumbnail_DSC00787.jpgb2ap3_thumbnail_DSC00799.jpgb2ap3_thumbnail_DSC00816.jpgb2ap3_thumbnail_DSC00822.jpg

Doorgaan met lezen
Hits: 133 0 reacties
0

Geplaatst door op in Andere

Dit jaar hebben we weer mogen genieten van een enthousiast team bij de leerlingenraad. 1 keer per maand kwamen ze samen om te overleggen wat er zoal afspeelde op onze school, waar er noden waren en hoe ze iets leuk konden bedenken voor de ganse lagere school. Goed samenwerken was dan ook belangrijk en dat hebben ze dus fantastisch gedaan! Proficiat aan jullie allen vanwege juf Christine en juf. Anne en het ganse schoolteam :) 

Dinsdag 27 juni hebben ze het schooljaar nog afgesloten met een wandeling met spelletjesposten onderweg. Het was zeker een geslaagde activiteit en we hebben dan ook veel stralende gezichtjes gezien. De foto's kunnen jullie bekijken op de website. We zijn het schooljaar gestart met de ringen van de olympische spelen en de belofte om er voor te gaan, wel jullie zijn er dit schooljaar allemaal voor gegaan! Proficiat aan allen!

 

Doorgaan met lezen
Hits: 134 0 reacties
0

Geplaatst door op in Sport Op School

Run kompassers ! Ruuuuunnnnn!! 

Vandaag deden we onze loopschoenen aan en namen we op tegen onze klasgenootjes op de jaarlijkse kompascross.  

Het was leuk - (beetje) vermoeiend - sportief - competitief - actief en zéker voor herhaling vatbaar! 

Tot volgend jaar! 

 

b2ap3_thumbnail_DSCN6321.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN6338.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN6339.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN6342.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN6343.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN6346.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN6348_20170629-151350_1.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN6359.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN6393.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN6395.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN6396.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN6398.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN6414.JPG

Doorgaan met lezen
Hits: 215 0 reacties
0

Geplaatst door op in Leerjaar 3

Na een fietstocht kwamen we aan op ’t Kalf, bij bakkerij Van Duyse.

Vanmorgen mochten we op bezoek komen bij bakker Eric.  Hij liet ons de kneedmachines, rijskast, ovens, diepvriezen, … zien.  We zagen hoe koffiekoeken gemaakt werden en daarna mochten we onze eigen bestelling afrekenen en smulden we van onze zelfgekochte lekkernijen.

We vroegen veel en merkten dat de bakker heel vroeg opstaat, om 1u in de week en om 9 uur ’s avonds in het weekend en dan begint hij meteen te werken.  Ontbijten aan tafel lukt alleen op donderdag als de winkel niet open is.  Eric draaide van kindsbeen af mee in de bakkerij en nam ze ook over van zijn vader.  Hij doet zijn job heel graag.  Dit kwamen we allemaal te weten door de vele vragen die we stelden.

De bakker had nog een grote verrassing in petto, namelijk dat hij vrijdag koffiekoeken en brood komt brengen voor ons ontbijt van vrijdag.  Dus vrijdagochtend staat er als afsluiter een lekker gezellig ontbijt op het programma, vergeet dus niet je briefje in te vullen en bestek en bord mee te brengen.  

b2ap3_thumbnail_DSCN6310.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN6313.JPG

Doorgaan met lezen
Hits: 139 0 reacties
0

 

 

Het integratie project rond het thema ‘De Boerderij’ het heeft de kleuters en leerlingen uit het eerste leerjaar twee weken druk bezig gehouden.

We begonnen met een kringgesprekje rond de boerderij: dieren, jong leven, werktuigen van op de boerderij … .

De aandacht van de jongens het meest uit naar de verschillende landbouwmachines: tractors en werktuigen.

De meisjes waren vooral geïnteresseerd in de dieren van de boerderij.

 

In de namiddag stond er een groot ganzenbord spel op het programma, dit samen met de kinderen uit het eerste leerjaar. De klassen werden door elkaar gemixt en het was de bedoeling om in zo weinig mogelijk beurten een pion van het begin naar het eind te voeren. Op elk veld was er een opdracht rond het thema de boerderij! Zo kwamen we nog heel wat te weten over het leven op de boerderij!

 

Dinsdag zijn we de geitjes op de geitenboerderij gaan bezoeken! Wat was dat schattig! Het mysterie rond het grote aantal mama’s en de 6 papa’s is hier nog steeds niet opgelost ;-)…

b2ap3_thumbnail_DSC00667.jpgb2ap3_thumbnail_DSC00668.jpgb2ap3_thumbnail_DSC00665.jpgb2ap3_thumbnail_DSC00668.jpgb2ap3_thumbnail_DSC00673.jpgb2ap3_thumbnail_DSC00666.jpg

 

Ook onze klas werd aangepast aan het thema. Het winkeltje werd aangepast aan het thema en werd een zuivelwinkeltje. Het leek net een echte winkel. Ook betalen met muntjes kwam er aan te pas. Geweldig om de kleuters er zo in te zien opgaan.

Ook winkellijstjes werden aangeboden: aflezen en kopen in de winkel of zelf samenstellen en dan gaan kopen.

Woesdag smulden we onze buikjes rond tijdens het gezond ontbijt! Lekker gezellig allemaal samen in onze klas …het was weer eens wat anders dan de refter! Een dikke dank je wel aan de ouderraad voor het fijn initiatief! Het heeft ons gesmaakt!

Donderdag was er alweer een spel doorheen de klassen. Je kon spelletjes gaan spelen op het digibord bij Juf Julie, een diertje boetseren bij juf Georgina of liedjes in verschillende talen leren in de olifrantenklas.

We schilderden tussen door ook een leuk varkentje en maakte een mooie tractor.

Ook in ons werkboekje werd super flink gewerkt!

In de tweede week stond dan het bezoek aan de kinderboerderij ‘Het Koninklijke Bos’ op ons programma. We mochten alle dieren van de boerderij eten geven, twee ritjes op de pony’s maken en een ritje met de koets.

Dat we ons kostelijk geamuseerd hebben moet ik er waarschijnlijk niet bij vertellen.

b2ap3_thumbnail_DSC00712.jpgb2ap3_thumbnail_DSC00715.jpgb2ap3_thumbnail_DSC00734_20170620-092714_1.jpgb2ap3_thumbnail_DSC00729.jpg

 

Dinsdag werkten en speelden we terug met het eerste leerjaar. Deze keer stond er taal en rekenen op het programma. Een kleuter samen met een leerling uit het eerste moesten samen een werkboekje maken. Wel handig zo samen! Want die grote kinderen kunnen lezen wat we moesten doen! Samen werken echt heel fijn.

De leeskriebels kwamen er bij allemaal ons olifantjes! Stilaan kijken we uit naar de "grote school"!


 


Doorgaan met lezen
Hits: 151 0 reacties
0

Geplaatst door op in Andere

 

Woesdag smulden we onze buikjes rond tijdens het gezellig ontbijt!

Lekker gezellig allemaal samen in onze klas …het was  eens wat anders dan de refter!

Een dikke dank je wel aan de ouderraad voor het fijn initiatief! Het heeft ons gesmaakt!

b2ap3_thumbnail_DSC00682.jpgb2ap3_thumbnail_DSC00681.jpg

Doorgaan met lezen
Hits: 113 0 reacties
0

Geplaatst door op in Leerjaar 6

Op 18 juni werd Tuur 12 jaar. Langs deze weg willen we hem een gelukkige verjaardag wensen ! Proficiat!

Doorgaan met lezen
Hits: 243 0 reacties
0

Geplaatst door op in Leerjaar 3

Vandaag brachten we een bezoek aan de tomatenkwekerij van Cindy en Geert, tom@ aan de hoge watergangstraat.  Dit deden we in functie van wero.  Nu we mooie tomatenplanten in onze moestuin hebben, wilden we wel eens zien hoe het zit met tomatenplanten in een serre.  Wat een verschil!!!

De serre is 7ha groot en de planten kunnen 13 tot 14 m hoog worden.  Vanaf maart beginnen ze te plukken en nu verwerken ze zo een 7 tot 8 ton tomaten.  Om dit te realiseren was het echt indrukwekkend om te zien hoe alles automatisch verloopt: een soort treintje om de bakken te vervoeren maar zonder bestuurder.  De tomaten die automatisch gesorteerd worden, ingepakt worden, ….   We genoten volop.

We mochten met een karretje de hoogte erin.  Zo zagen we uit tot boven de tomatenplanten en zochten we de hommels die wekelijks in de serre worden geplaatst om zo de bloemetjes te bevruchten. 

We gaven onze ogen de kost en het werd een heel leerrijke uitstap.

Aan het einde van de namiddag kregen we nog een lekkere, gezonde traktatie.

Heel erg bedankt Cindy en Geert dat wij bij jullie langs mochten komen en voor de lekkere traktatie.  

 

Meer foto's in het fotoalbum, maar alvast een voorsmaakje.

 

b2ap3_thumbnail_DSCN6050.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN6048.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN6087.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN6096.JPG

Doorgaan met lezen
Hits: 168 0 reacties
0

Geplaatst door op in Andere

Op vrijdag 9 juni 2017 zijn het vierde en vijfde leerjaar op schoolreis geweest richting Ardennen.

Het slechte weer  tijdens de heenrit kon onze dag niet verpesten.   Met regenjas en paraplu in de aanslag 

begonnen we onze trektocht in het natuurpark van Furfooz. 

 Langs smalle, steile paadjes kwamen we voorbij een Romeins badhuis, holen, spelonken en prachtige uitzichtpunten.

 

Rond de middag begon het zonnetje te schijnen en konden we goed opdrogen.

We aten onze boterhammen op en daarna werd de wandeling verdergezet.

Het was soms wel wat nat en modderig, maar dat kon sommige leerlingen wel bekoren.

 

Daarna bracht de bus ons richting Dinant.  Daar bezochten we de beroemde Citadel.   

Een keitoffe gids vertelde met veel enthousiasme de geschiedenis van deze legerkazerne.  

 

Dan was er nog even tijd voor ontspanning in de speeltuin en net voor de we de bus op gingen, konden we nog even iets 

drinken en een boterham achter de kiezen steken.

 

Rond 17.15 vertrokken we terug huiswaarts en om 19.20 konden onze ouders ons weer omarmen.

Het was een tof avontuur.  

Binnenkort kan u nog foto's bekijken in het fotoalbum.

 

Doorgaan met lezen
Hits: 176 0 reacties
0

Geplaatst door op in Andere

Op vrijdag 2 juni stonden we al vroeg op post aan de schoolpoort om de leerlingen te verwelkomen. Er stond immers een sportdag op het programma in Puyenbroeck. Daar aangekomen gingen de kinderen meteen aan de slag om zich goed in te wrijven, want de zon was al flink haar best aan het doen. 

We begonnen met een wandeling op het domein. Tijdens onze wandeling passeerden we ook het molenmuseum, wat we dan ook een bezoekje brachten. We herkenden verschillende soorten graansoorten die gemalen kunnen worden. We zagen ook dat er heel wat verschillende molens waren. Het was ook leuk dat zelf eens water konden oppompen door aan een wiel te draaien.

We wandelden verder op het domein richting de bloementuin. We passeerden onderweg ook een oude ijskelder die nu dienst doet als vleesmuisschuilkelder. 

Na de wandeling stond er minigolf op het programma. Eerst moesten de leerlingen zich nog eens goed inwrijven en voldoende drinken. Er werd daarna lustig op het balletje geslagen en enkele keren werd ook "hole in one" gehoord!

Na een dik uur zochten we wat verkoeling onder de schaduwrijke bomen om onze lunch te nuttigen.

Wanneer onze maagjes goed gevuld waren, trokken we richting een grasplein waar er allerlei materiaal stond om leuke spelletjes te spelen. De groep van 3 en 4 werd verdeeld in 5 groepen van ongeveer 14 leerlingen. We speelden verschillende estafetten, netbal, tsoekbal, korfbal, stokkendans... Na het vele sporten hadden de kinderen nog wel een beloning verdiend en dus brachten we nog een blitzbezoek aan de speeltuin. En zo zat onze sportdag erop en konden we terug richting school vertrekken. Kortom: een leuke, leerrijke, warme, sportieve, geslaagde sportdag!

Via deze weg willen we nog eens alle bereidwillige (groot)ouders bedanken om ons te vervoeren voor deze sportdag.

Voor meer foto's kan u een kijkje nemen in het fotoalbum.

 

b2ap3_thumbnail_image-2017-06-06-1.jpgb2ap3_thumbnail_image-2017-06-06-2.jpgb2ap3_thumbnail_image-2017-06-06-3.jpgb2ap3_thumbnail_image-2017-06-06-4.jpgb2ap3_thumbnail_image-2017-06-06-5.jpgb2ap3_thumbnail_image-2017-06-06-6.jpgb2ap3_thumbnail_image-2017-06-06-7.jpgb2ap3_thumbnail_image-2017-06-06-8.jpgb2ap3_thumbnail_image-2017-06-06-9.jpgb2ap3_thumbnail_image-2017-06-06-10.jpgb2ap3_thumbnail_image-2017-06-06-11.jpgb2ap3_thumbnail_image-2017-06-06-12.jpgb2ap3_thumbnail_image-2017-06-06-13.jpgb2ap3_thumbnail_image-2017-06-06-14.jpgb2ap3_thumbnail_image-2017-06-06-15.jpgb2ap3_thumbnail_image-2017-06-06-16.jpgb2ap3_thumbnail_image-2017-06-06-17.jpgb2ap3_thumbnail_image-2017-06-06-18.jpgb2ap3_thumbnail_image-2017-06-06.jpg

Doorgaan met lezen
Hits: 161 0 reacties
0

Geplaatst door op in Leerjaar 6

Op zondag 4 juni was Mahmoud jarig.We wensen hem langs deze weg van harte proficiat! Gelukkige verjaardag Mahmoud!

Doorgaan met lezen
Hits: 249 0 reacties
0

Geplaatst door op in Andere

Alweer een week geleden, maar toch nog het vermelden waard ...

Berre, Flinn, Tobe, Tuur, Bastiaan en Sem brachten in de stadsschouwburg van St-Niklaas een geslaagd optreden

in het thema 'Zie ze groeien!'

Via een interview/gesprek en dans brachten ze een samenvatting van hun favoriete muziek vanaf hun kleutertijd tot nu ....  De tijd van kabouter Plop is al lang voorbij .... of toch niet !!?

 

 

 Proficiat met jullie vrijzinnig jeugdfeest!

 

 

 

Doorgaan met lezen
Hits: 120 0 reacties
0

Geplaatst door op in Leerjaar 6

Op vrijdag 2 juni stonden we met 5 en 6 voor een loodzware opdracht : de gevreesde, alomgekende , veel besproken en niet te onderschatten fietstocht naar Puyenbroeck in Wachtebeke stond op het programma!

Om half 8 stonden we vertrekkensklaar. De meesten gewapend met een fluohesje! Super! Sommigen droegen ook een helm. Top! Jammer dat er toch  nog steeds leerlingen zijn die zonder fluo aan een schoolfietstocht deelnemen.Dit is een afspraak en ... goede afspraken maken goede vrienden...

De heenrit verliep vlotjes: af en toe verblind door de zon en daardoor een paaltje niet gezien, afgeleid door een hond en een kop-staartbotsinkje... maar voor de rest ging alles super!

Rond kwart voor 10 waren we ter plaatse.Even uitblazen en dan richting de speelweide waar we een aantal teamspelen deden. Op tijd gestopt want in de zon werd het al snel bloedheet. Net voor de lunchpauze hebben we even ontspannend genoten in de speeltuin. Na het verorberen van ons lunchpakket (vergezeld van een ijskoud drankje) trokken we naar de minigolf. Ook dat was een fijne activiteit. Voldoende water gedronken , regelmatig zonnecrème gesmeerd.. alles verliep toppie.

Op het einde van het minigolfen vond er nog een mirakel plaats : een balletje in de struiken, een konijnenschedel er weer uit ...

 

Om 14 uur verzamelden we aan de fietsen om de terugtocht aan te vatten.

We hadden te maken met een 'kettingreactie' ... We zullen eens een les 'versnellingen bedienen' moeten inlassen...  Gelukkig hadden we enkele handige harry's  mee die de kettingen zonder veel problemen repareerden. Bedankt trouwens aan de ouders van juf Winny, de vriend van juf Suzie en de man van juf Els voor de fietsbegeleiding! Ook dankjewel aan juf Nathalie die met haar gespecialiseerde tweewieler met ons mee fietste op haar vrije dag.

We kwamen in Sint-Gillis-Waas aan rond 16.30 uur. Het was een supertoffe en sportieve dag.

 

 • Nog even een beetje fietsinfo:
 • ° afgelegde weg : 45 km
 • ° gemiddelde snelheid 13.5 km/uur
 • ° stijging 275 m
 • ° calorieverbruik 1075
 • b2ap3_thumbnail_18767366_1723052141042642_2976808618510013836_n.jpgb2ap3_thumbnail_18767395_1723051824376007_1371171465617018154_n.jpgb2ap3_thumbnail_18767576_1723052307709292_1397698708281965497_n.jpgb2ap3_thumbnail_18813346_1723051547709368_299460864121849682_n.jpgb2ap3_thumbnail_18813463_1723051641042692_8471715296555463839_n.jpgb2ap3_thumbnail_18813491_1723052244375965_1981833741307765216_n.jpgb2ap3_thumbnail_18814034_1723052421042614_3670032858122556465_n.jpgb2ap3_thumbnail_18814071_1723051471042709_9148515823422321991_n.jpgb2ap3_thumbnail_18814272_1723051417709381_8669524661131280987_n.jpgb2ap3_thumbnail_18814286_1723051407709382_3233994147472800564_n.jpgb2ap3_thumbnail_18814325_1723051977709325_1371755111808980775_n.jpgb2ap3_thumbnail_18835567_1723052361042620_4141905143650147344_n.jpgb2ap3_thumbnail_18835722_1723051981042658_4996908263779549096_n.jpgb2ap3_thumbnail_18835822_1723052067709316_859250399222284926_n.jpgb2ap3_thumbnail_18835871_1723052204375969_8584991520451373732_n.jpgb2ap3_thumbnail_18835934_1723051661042690_41401563693788605_n.jpgb2ap3_thumbnail_18839154_1723051351042721_5873038693098751658_n.jpgb2ap3_thumbnail_18881925_1723051924375997_420417810797913133_n.jpgb2ap3_thumbnail_18882031_1723051754376014_8300132736748658990_n.jpgb2ap3_thumbnail_18921656_1723052114375978_9126450838036184704_n.jpgb2ap3_thumbnail_18920537_1723052264375963_5419935657240188084_n.jpgb2ap3_thumbnail_18920354_1723051821042674_5406947935392453782_n.jpgb2ap3_thumbnail_18920328_1723052371042619_7113011929451019491_n.jpgb2ap3_thumbnail_18893382_1723051531042703_8433433009413683004_n.jpgb2ap3_thumbnail_18893284_1723052241042632_463873269681140315_n.jpgb2ap3_thumbnail_18893242_1723051467709376_3609890807124080218_n.jpgb2ap3_thumbnail_18892918_1723052367709286_1751443475153723129_n.jpgb2ap3_thumbnail_18882194_1723052121042644_6479436476688631175_n_20170603-165330_1.jpg

 

 

Doorgaan met lezen
Hits: 304 0 reacties
0

Geplaatst door op in Leerjaar 6

Op vrijdag 2 juni is Lukas jarig.We wensen hem alvast een toffe dag toe!

Doorgaan met lezen
Hits: 119 0 reacties
0

Geplaatst door op in Andere

 

Op schoolreis naar Harry Malter!

 

Maandag vertrokken we met de bus richting Heusden, Gent. De zon was van de partij, het was een super mooie dag! Aangekomen in het familiepark Harry Malter, stond het treintje al op ons te wachten….Tuut …tuut…iedereen instappen en weg zijn wij! We reden door het hele park en konden bijna niet wachten om overal te gaan spelen en op verkenning te gaan! ! Na het treintje bezochten we het spiegelpaleis: hilarisch! Daarna was het hoog tijd om in de speeltuin te duiken! Het was een ongelofelijk fijne speeltuin met ballenbaden, reuze glijbaan, springkastelen, vliegtuigjes, zwaaimolen en….

Stilaan begonnen onze buikjes serieus te knorren! Oeps…tijd om te gaan eten! We genoten van onze boterhammen en drankjes lekker in het zonnetje!

Na het eten stond onze ontdekkingstocht in het dierenpark op het programma! We bewonderden de gekke aapjes, reuze stekelvarkens, kangoeroes, ruziënde wasberen, schattige stinkdieren, cavia’s en tot slot maakten we een ritje in de huifkar! Na het bezoek aan de aapjes en het jungle parkoers waren de circus artiesten daar! Of we naar de voorstelling kwamen kijken…natuurlijk! Lekker dicht bij elkaar en op de eerste rijen van de circustent genoten we met zijn allen van een mooie show met kleine en grote hondjes, een koorddanseres die zelfs op het touw hoog kon springen en ook een héél gekke clown! We hebben heel wat af gelachen! De show eindigde met een diabolo kunstenaar. We kwamen ogen te kort om alles te volgen!

Moe maar voldaan stapten we om drie uur terug de bus op!

Het was een super dag!!!

b2ap3_thumbnail_DSC00647.jpgb2ap3_thumbnail_DSC00643.jpgb2ap3_thumbnail_DSC00656.jpgb2ap3_thumbnail_DSC00657.jpgb2ap3_thumbnail_DSC00626.jpgb2ap3_thumbnail_DSC00618.jpgb2ap3_thumbnail_DSC00632.jpgb2ap3_thumbnail_DSC00640.jpg

 


Doorgaan met lezen
Hits: 121 0 reacties
0

Geplaatst door op in Andere

 

Hallo allemaal, 

 

blikken jullie graag nog even terug op het schoolfeest of konden jullie er niet bij zijn en willen jullie toch een glimp opvangen van hoe het was....Je kan de foto's vinden op onze website bij "klasoverschrijdende foto's ". Veel kijkplezier en nog een dikke "dankjewel" aan onze fotograaf !

Doorgaan met lezen
Hits: 297 0 reacties
0

Geplaatst door op in Leerjaar 3

b2ap3_thumbnail_DSCN5934.JPGOnze 1e krop sla hebben we geoogst.  Daarbij kwam veel bij kijken, want biologisch tuinieren betekent ook dat we goed moeten spoelen en kuisen.  De sla zwaaiden we droog op de ouderwetse manier met een handdoek.  Daarna aten we smakelijk de sla op.  Mmmmmm.

Doorgaan met lezen
Hits: 117 0 reacties
0