Kardinaal J. Cardijnstraat 1
9170 Sint-Gillis-Waas

Tel: 03 / 727.17.70

 

NIEUWE INSTAPPERS

Wie graag extra info krijgt, kan steeds mailen naar

directie@gbshetkompas.be 

of ons onlineformulier invullen : klik hier.

 

BEZOEK ONZE SCHOOL

op zaterdag 24 oktober 2020 of op zaterdag 20 maart 2021

Vul hiervoor een onlineformulier in : klik hier.

 

NIEUWSGIERIG NAAR ONZE SCHOOL?

Neem alvast een kijkje door hier te klikken.

 

 
 

SchoolBlog

Bijlagen (pdf, doc, ...) kan u voortaan downloaden en bekijken dmv een rechtermuisklik te doen op de bijlage en vervolgens te kiezen voor "Koppeling opslaan als..."

 • Home
  Home Hier vind je alle blogberichten van heel de website.
 • Categorieën
  Categorieën Geeft een lijst weer met de categorieën van deze blog.
 • Tags
  Tags Geeft een lijst met tags weer die zijn gebruikt bij deze blog.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar je favoriete blogger van deze site.
 • Teamblogs
  Teamblogs Vind je favoriete teamblogs hier.
 • Inloggen

De sint en pieten op virtueel bezoek!

Geplaatst door op in Leerjaar 3
 • Lettergrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 189
 • 0 reacties
 • Abonneer op updates
 • Afdrukken

Vandaag kwamen we binnen in de klassen en wat zagen we ... zakjes snoepgoed.  Toen we boven in de klas aankwamen lagen er 2 jute zakken en een opdracht.  De opdracht kregen we dit jaar via een filmpje. We zagen de sint en zijn pieten midden in de nacht in onze klas en we kregen een cadeautje.  Maar dan moesten we wel eerst een sintrap in elkaar steken.   

Vooraleer we daaraan begonnen, gingen we in de verkeersles op zoek naar waarom we de actie 'Helm op, fluo top' belangrijk vinden.   Dit om te stimuleren een fluohesje te dragen, zeker in deze donkere dagen.  Maar waarom zouden we het dragen? Dat namen we vandaag onder de loep.  Ik zou zeggen willen jullie graag weten waarom, klik dan zeker op volgende link:  zichtbaarheid in het donker.

Na het bekijken van het filmpje hoop ik dat jullie inzien dat het dragen van een fluohesje echt wel zinvol is.  Ook een helm is heel veilig, maar wel alleen op de fiets, skates, ....  In de auto of te voet lijkt ons dat een beetje overbodig ;-).


Na deze les gingen we aan de slag met de opdracht van de sint  Een rap.  Er waren leerlingen die begonnen kreunen en puffen.  Rappen is eigenlijk een beetje rijmen, maar dat kan heel moeilijk zijn.  Er waren groepjes die op korte tijd een mooie rap schreven.  Andere groepjes waren sterk in ritmes maken.  Alleszins ik zag leuke resultaten en daarmee verdienden we onze cadeautjes, een zak vol buitenspeelgoed!  Dank u wel sinterklaas!

Tot volgend jaar!

b2ap3_thumbnail_arthur.pngb2ap3_thumbnail_chloe.pngb2ap3_thumbnail_emma.pngb2ap3_thumbnail_lauren.pngb2ap3_thumbnail_lejla.pngb2ap3_thumbnail_mari.pngb2ap3_thumbnail_masoud.pngb2ap3_thumbnail_mona.pngb2ap3_thumbnail_uchenna.png

0
Reageren uitgeschakeld door auteur.

Spreuk van de week

 

 

Klaar om erin te vliegen ...!