Deze week werkten en speelden de olifanten rond het thema:"De Dierendokter!"

 

 

 

We bouwden de poppenhoek om tot dierenartspraktijk, de winkel tot apotheeken de boekenhoek tot wachtzaal.

De vele meegebrachte dokterspulletjes kwamen goed van pas! Alle dieren zaten in hokjes, één voor één werden ze onderzocht ( via opdrachtkaart), werd er een diagnose gesteld en aangepaste medicatie verzonnen!  Heerlijke rollenspelletjes om van op afstand te bewonderen!!

b2ap3_thumbnail_dierenarts-068.jpg

b2ap3_thumbnail_dierenarts-064.jpgb2ap3_thumbnail_dierenarts-066.jpgb2ap3_thumbnail_dierenarts-067.jpg

 

We  deden heel graag alsof maar ook de echte huisdierenbrachten we naar de klas. De poes van Eliasen de hond van Jackbrachten ons een klasbezoekje. Hoe leuk was dat!! Niemand was bang, we hebben vooral veel dierenvrienden in de klas!! Bedankt voor jullie bezoekje!!

 

 

b2ap3_thumbnail_dierenarts-083.jpgb2ap3_thumbnail_dierenarts-078.jpgb2ap3_thumbnail_dierenarts-099.jpgb2ap3_thumbnail_dierenarts-118.jpgb2ap3_thumbnail_dierenarts-092.jpgb2ap3_thumbnail_dierenarts-085.jpg

 

 Hondje Frodo mocht dan weer mee op stap naar de echte dierenarts. Samen keken we in zijn oortjes, oogjes, naar zijn pels en zijn heupen. We luisteren ook allemaal door de stethoscoop naar zijn kloppend hartje. Frodo werd gewogen maar ook wij mochten op de weegschaal staan! De dierenarts was superblij met zijn geknutselde bedanking!!

 

b2ap3_thumbnail_dierenarts-169.jpgb2ap3_thumbnail_dierenarts-155.jpgb2ap3_thumbnail_dierenarts-148.jpgb2ap3_thumbnail_dierenarts-146.jpgb2ap3_thumbnail_dierenarts-131.jpgb2ap3_thumbnail_dierenarts-164.jpg

 

 

We knutselden ons eigen dierenartsdiertjein zijn hokje met zalftube en spuitje. We namen die graag mee naar huis om daar verder te verzorgen. Met onze “dierenartshoofdband” kunnen we thuis lekker verder spelen!  

We tekenden supermooie honden/ poezen of konijnen aan de hand van 2 cirkels!! Een handig trucje met een mooi resultaat!!

 

Dat het thema een geweldig succes kende moeten we jullie vast niet meer vertellen!