Kardinaal J. Cardijnstraat 1
9170 Sint-Gillis-Waas

Tel: 03 / 727.17.70

 

NIEUWE INSTAPPERS

Wie graag extra info krijgt, kan steeds mailen naar

directie@gbshetkompas.be 

of ons onlineformulier invullen : klik hier.

 

BEZOEK ONZE SCHOOL

op zaterdag 24 oktober 2020 of op zaterdag 20 maart 2021

Vul hiervoor een onlineformulier in : klik hier.

 

NIEUWSGIERIG NAAR ONZE SCHOOL?

Neem alvast een kijkje door hier te klikken.

 

 
 

SchoolBlog

Bijlagen (pdf, doc, ...) kan u voortaan downloaden en bekijken dmv een rechtermuisklik te doen op de bijlage en vervolgens te kiezen voor "Koppeling opslaan als..."

 • Home
  Home Hier vind je alle blogberichten van heel de website.
 • Categorieën
  Categorieën Geeft een lijst weer met de categorieën van deze blog.
 • Tags
  Tags Geeft een lijst met tags weer die zijn gebruikt bij deze blog.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar je favoriete blogger van deze site.
 • Teamblogs
  Teamblogs Vind je favoriete teamblogs hier.
 • Inloggen

Olifanten zijn echte uitvinders!

Geplaatst door op in Andere
 • Lettergrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 685
 • 0 reacties
 • Abonneer op updates
 • Afdrukken

 

Uitvinders in de olifantenklas!

 

Jullie denken misschien dat een uitvinder helemaal alleen ergens op een zolder aan het werk is en daar allerlei vreemde dingen maakt Maar dat is heus niet waar! Het kan ook gewoon in onze klas bijvoorbeeld. Want als we iets hebben ontdekt deze week, is het wel dat iedereen uitvinder kan zijn!

 

We vertelden over de oertijd toen er nog bijna niks was. De mensen zijn toen dingen gaan bedenken om het leven makkelijker en fijner te maken. Dat zijn uitvindingen. Daarna hebben we het gehad over verschillende uitvindingen van vroeger tot nu: vuur en elektriciteit, het wiel en wagens, het schrift en boeken, motoren en machines, telefoons en computers, uitvindingen in huizen, …en noem maar op!

Elke dag stond er een uitvinding op ons programma om eens wat meer over te weten te komen!! Heel veel kinderen konden zich niet voorstellen dat de wereld er anders uit heeft gezien dan nu! Het was een hele ontdekking!

 

Maandag stond in het teken van drijven. We vonden een vlot uit en probeerden dit uit in onze watertafel. Met een groot zeil gingen ze heel snel!

 

Dinsdag vertelden we over de uitvindingen van magneten. We lieten allerlei spullen voortbewegen door magneten! Dat was echt fascinerend!

 

Woensdag stonden tollen en spinners op het programma. Alle kinderen mochten tollen ontwerpen. Als slot hielden we dan een heuse ‘tol-wedstrijd’. Alle kleuters deden enthousiast mee! De tol die het langst bleef draaien was de winnaar!

 

Donderdag verdiepten we ons in het vliegen en zweven. We vouwden vliegers en maakten een vliegertje.

 

Vrijdag ontdekten we wat een ketting reactie is en hoe je die kan maken! We knutselden een echte knikkerbaan!

 

Gevoed met verschillende ideeën gingen de kleuters tussendoor ook aan de slag om zelf uitvindingen te bedenken: een opruimmachine, een leuk versje, een robot, een liedje,... Kortom we werden zelf echte uitvinders! De hele klas stond af en toe wel eens op zijn kop want overal waren er projecten aan de gang!

 

Je ziet, het was een héél boeiend thema!

 

 

b2ap3_thumbnail_IMG_0922.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0920.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0919.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0918.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0445.jpg

b2ap3_thumbnail_IMG_0925.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0927.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0928.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0929.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0931.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0932.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0935.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0934.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0938.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0939.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0940.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0941.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_0942.jpg

 


0
Reageren uitgeschakeld door auteur.

Spreuk van de week

 

 

Klaar om erin te vliegen ...!