Kardinaal J. Cardijnstraat 1
9170 Sint-Gillis-Waas

Tel: 03 / 727.17.70

 

NIEUWE INSTAPPERS

Wie graag extra info krijgt, kan steeds mailen naar

directie@gbshetkompas.be 

of ons onlineformulier invullen : klik hier.

 

BEZOEK ONZE SCHOOL

op zaterdag 24 oktober 2020 of op zaterdag 20 maart 2021

Vul hiervoor een onlineformulier in : klik hier.

 

NIEUWSGIERIG NAAR ONZE SCHOOL?

Neem alvast een kijkje door hier te klikken.

 

 
 

SchoolBlog

Bijlagen (pdf, doc, ...) kan u voortaan downloaden en bekijken dmv een rechtermuisklik te doen op de bijlage en vervolgens te kiezen voor "Koppeling opslaan als..."

 • Home
  Home Hier vind je alle blogberichten van heel de website.
 • Categorieën
  Categorieën Geeft een lijst weer met de categorieën van deze blog.
 • Tags
  Tags Geeft een lijst met tags weer die zijn gebruikt bij deze blog.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar je favoriete blogger van deze site.
 • Teamblogs
  Teamblogs Vind je favoriete teamblogs hier.
 • Inloggen

Thema loze week in de olifantenklas!

Geplaatst door op in Andere
 • Lettergrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 449
 • 0 reacties
 • Abonneer op updates
 • Afdrukken

Twee weken zonder thema… na een lange, drukke periode was het fijn om even “back to basics” te gaan onder het motto “less is more”! Hierbij boden deze weken ons een mooie gelegenheid om meer ruimte te krijgen om in te spelen op wat de kleuters bezig houdt.We kregen echt tijd om mee te spelen, om te observeren, om de talenten en interesses van onze kleuters te spotten en van daaruit onze hoeken te verrijken en nieuw impulsen aan te bieden. Door die intrinsieke motivatie te prikkelen, waren de kinderen meer betrokken. De creativiteit werd aangewakkerd en de talenten van onze kleuters werden zichtbaar.

Maandagochtend kwamen de kleuters binnen en direct kwam de vraag: ”Juf gaan we dan echt weer over niets leren? Krijgen we dan terug een spelletjes contract?” Geweldig vonden we dat! Toen we vertelden dat ze deze week mee mochten plannen met wat we gingen doen vonden ze dat super. “Dan wil ik wel eens dansen” riep er iemand. En dat hebben we dan ook gedaan! Geschrijfdanst wel te verstaan maar dat was zeker zo fijn!

We namen de tijd om mee te spelen in de poppenhoek en de winkel. Deze laatste werd uitgebreid met geld en prijsje...het winkelen werd zo ook een activiteit waar wat tellen aan te pas kwam. Tijdens deze week zijn ook de puzzels uit de kast gekomen. Zo konden we ook eens zien hoeveel stukjes de kleuters al konden leggen.

 

Sommige kleuters houden totaal niet van knutselen en knippen en zullen dit ook niet zo snel kiezen. Maar de ontdekdoos rond knippen bracht alle kleuters deze week toch rond de werktafel.

In de boekenhoek zijn er nu wel  100 prentenboeken! Door QR code’s in te scannen kunnen de kleuters gemakkelijk digitale prentenboeken bekijken via de ipad. Ook de boekjes van veilig leren lezen, de leesmethode van het eerste leerjaar kunnen de kleuters al eens bekijken via filmpjes en digitale boeken.

Ons klankkastje werd deze week ook aangebracht.Met behulp van ons klankkast kunnen we op een betekenisvolle en speelse manier het klankbewustzijn van onze kleuters stimuleren. In de laatjes liggen allerlei spulletjes, prenten en woorden. De kleuters sorteerde de spulletjes en prentjes per beginklank. “In dit laatje moet ik mijn symbool in steken…die begint ook met de R”, zei een kleuter.

 

Eenmaal de smaak te pakken, proeft het naar meer!

 

b2ap3_thumbnail_IMG_2282.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_2281.jpg

b2ap3_thumbnail_IMG_2280.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_2279.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_2278.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_2276_renamed_30026.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_2275.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_2274.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_2273.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_2272.jpg

0
Reageren uitgeschakeld door auteur.

Spreuk van de week

 

 

Klaar om erin te vliegen ...!