Kardinaal J. Cardijnstraat 1
9170 Sint-Gillis-Waas

Tel: 03 / 727.17.70

 

NIEUWE INSTAPPERS

Wie graag extra info krijgt, kan steeds mailen naar

directie@gbshetkompas.be 

of ons onlineformulier invullen : klik hier.

 

BEZOEK ONZE SCHOOL

op zaterdag 24 oktober 2020 of op zaterdag 20 maart 2021

Vul hiervoor een onlineformulier in : klik hier.

 

NIEUWSGIERIG NAAR ONZE SCHOOL?

Neem alvast een kijkje door hier te klikken.

 

 
 

SchoolBlog

Bijlagen (pdf, doc, ...) kan u voortaan downloaden en bekijken dmv een rechtermuisklik te doen op de bijlage en vervolgens te kiezen voor "Koppeling opslaan als..."

 • Home
  Home Hier vind je alle blogberichten van heel de website.
 • Categorieën
  Categorieën Geeft een lijst weer met de categorieën van deze blog.
 • Tags
  Tags Geeft een lijst met tags weer die zijn gebruikt bij deze blog.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar je favoriete blogger van deze site.
 • Teamblogs
  Teamblogs Vind je favoriete teamblogs hier.
 • Inloggen

Toppertjes dag!

Geplaatst door op in Andere
 • Lettergrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 690
 • 0 reacties
 • Abonneer op updates
 • Afdrukken

 

Toppertjes dag... in de kleuterschool!

 

Als school willen we extra aandacht geven aan het welbevinden van onze leerlingen. We willen ze allemaal een veilig pedagogisch

klimaat bieden waarin zij zich harmonieus kunnen ontwikkelen en waarin goede leerprestaties en attitudevorming mogelijk zijn.

Daarom willen we ook een anti-pestbeleid voeren. De focus ligt op sensibilisering: leerlingen tot inzicht brengen dat pesten niet OK is en handvaten aanreiken om dit gedrag te vermijden.

 

Werken aan relationele en communicatieve vaardigheden bij kleuters is niet eenvoudig , maar wel heel belangrijk! De kracht van samen biedt de mogelijkheid om op een speelse manier onze kleuters te laten groeien in hun communicatieve vaardigheden, hun empathisch vermogen en hun zelfvertrouwen. We willen dus vooral inzetten op preventie maar pakken uiteraard de acute gevallen direct aan.

 

We proberen pesten te voorkomen door:

 • *Preventief te werken op school - groepsdynamiek coachen - positieve klas – en schoolsfeer stimuleren - aandacht voor de talenten en welbevinden van elk kind - school- klasafspraken worden besproken bij elke nieuwe start

 •  

 • *Werken rond sociale vaardigheden op school -‘Kracht Van Samen’ = project rond sociale vaardigheden, belonen en schoolafspraken waarbij de nadruk ligt op het positieve. Voor elke vakantie heeft een klas doorbrekende schoolactiviteit plaats om het groepsgevoel en samenwerking te stimuleren. -De “ gevoelens –, conflict - en herstelmuur in de kleuterschool is het fundament voor de Kracht Van Samen : kleutertjes kunnen aan de hand van prenten hun gevoel kenbaar maken, vaak voorkomende conflictsituaties worden gevisualiseerd en er worden een aantal tips aangeboden om te leren hoe we ongewenst gedrag kunnen herstellen “Toppertjes - dag”= klas doorbrekende activiteit om het positieve aan samen spelen , samen op school zijn te benadrukken.

 

Woensdag mochten de kleuters dus eens gaan spelen in een andere klas! Iedereen koos een gekleurd balletje en ging dan op de stip met de juiste kleur staan. Tot op het laatste momentje was het spannend in welke klas je zou terecht komen. Maar eens de juffen voor de gekleurde bollen gingen staan wist iedereen waar hij/zij kon gaan spelen! Alle kleuters hebben genoten van deze voormiddag! We kijken al uit naar de volgende toppertjes dag!

 

Hierbij enkele sfeerfoto's van onze eerste toppertjes dag! In het foto album op deze site kan je er meer terug vinden. 

 

 

 b2ap3_thumbnail_klasdoorbrekend-518.jpgb2ap3_thumbnail_klasdoorbrekend-519.jpgb2ap3_thumbnail_klasdoorbrekend-520.jpgb2ap3_thumbnail_klasdoorbrekend-533.jpgb2ap3_thumbnail_klasdoorbrekend-536.jpgb2ap3_thumbnail_klasdoorbrekend-552.jpgb2ap3_thumbnail_klasdoorbrekend-556.jpgb2ap3_thumbnail_klasdoorbrekend-553.jpgb2ap3_thumbnail_klasdoorbrekend-552.jpgb2ap3_thumbnail_klasdoorbrekend-550.jpgb2ap3_thumbnail_klasdoorbrekend-578.jpgb2ap3_thumbnail_klasdoorbrekend-570.jpg


0
Reageren uitgeschakeld door auteur.

Spreuk van de week

 

 

Klaar om erin te vliegen ...!