Kardinaal J. Cardijnstraat 1
9170 Sint-Gillis-Waas

Tel: 03 / 727.17.70

 

WE ZIJN ER KLAAR VOOR!

Benieuwd naar de aanpassingen voor de lagere school? klik hier.

Benieuwd naar de aanpassingen voor de kleuterschool? klik hier.

 

NIEUWE INSTAPPERS

"Bezoek onze school op afspraak" nieuwe instappers!

maak een afspraak via deze link voor zaterdag 6 juni 2020

 

Wie graag extra info krijgt, kan steeds mailen naar directie@gbshetkompas.be 

of ons onlineformulier invullen : klik hier.

 

Nieuwsgierig naar onze school? 
Neem alvast een kijkje door hier te klikken.

 

 
 

6de leerjaar

Via deze blog komt u vanalles te weten over het reilen en zeilen van de zesdeklassers. We geven verslagjes van klasuitstappen, info over vergaderingen en data van allerlei activiteiten. U leest ook regelmatig wie er jarig was . Af en toe een huiswerkje via deze site kunnen jullie ook terugvinden. Veel leesplezier!

 • Home
  Home Hier vind je alle blogberichten van heel de website.
 • Categorieën
  Categorieën Geeft een lijst weer met de categorieën van deze blog.
 • Tags
  Tags Geeft een lijst met tags weer die zijn gebruikt bij deze blog.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar je favoriete blogger van deze site.
 • Teamblogs
  Teamblogs Vind je favoriete teamblogs hier.
 • Inloggen

Weekverslagje

Geplaatst door op in Leerjaar 6
 • Lettergrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 670
 • 0 reacties
 • Abonneer op updates
 • Afdrukken

September is voorbij. We zijn alles nu goed gewoon en draaien reeds op routine. Deze week de eerste sprongtoets van wiskunde. Heel mooie resultaten ! Top hoor! Voor wero is er hier en daar nog wat gesleutel nodig aan de studiemethodes. Voor Frans raden we aan om heel veel luidop te oefenen thuis.In  de klas werken we voor Frans steeds in 2 groepen.Zo krijgt iedereen hier ruime oefenkansen. 

Voor wiskunde is onze skipiste geopend.Even een woordje uitleg.We werken hier met 3 verschillende groepen. De skimonitoren werken aan een les volledig zelfstandig, zonder een (lange) instructie. Zo krijgen zij veel tijd om zeker de uitbreidingstaken te maken en aan hun Sterrenwerk te zwoegen. 

We hebben ook een groep snowboarders en een groep skiërs. Zij krijgen een instructie op maat en werken onder het waakzame oog van de juf en meester aan hun oefeningen. Na elke sprong evalueren we de groepsindeling. 

De leerlingen kregen na hun toets een remediëringsbundel mee . De oefeningen die op hun toets iets moeilijker gingen, zitten daar in verwerkt.Succes! 

Volgende week dinsdag staat de workshop 'schilderen met Sharina' op het programma. We maken heuse kunstwerkjes om te verkopen en de opbrengst is voor Rode Neuzendag. 

Voor onze fietstocht naar Fort Bedmar op 9/10 hebben we ruim voldoende fietsbegeleiding gevonden. Dankjewel voor de snelle reacties! 

Noteren jullie ook al in jullie agenda onze ' Singilles rechtendeur met smeirdag op de koer' Een Urban trail door openbare gebouwen van Sint-Gillis met hapjes en drankjes op onze  speelplaats. Dit vindt plaats op zondag 25 november 2018. 

Een aanrader! 

 

juf Els en meester Dries 

0
Ik ben juf Els van het 6de leerjaar . Samen met meester Dries hebben we in onze klas 20 supertoffe leerlingen.Steeds enthousiast en gemotiveerd om van alles en nog wat te doen en te organiseren. Fun gegarandeerd !
Reageren uitgeschakeld door auteur.

Spreuk van de week

 

 

Klaar om erin te vliegen ...!