Kardinaal J. Cardijnstraat 1
9170 Sint-Gillis-Waas

Tel: 03 / 727.17.70

SchoolBlog

Bijlagen (pdf, doc, ...) kan u voortaan downloaden en bekijken dmv een rechtermuisklik te doen op de bijlage en vervolgens te kiezen voor "Koppeling opslaan als..."

 • Home
  Home Hier vind je alle blogberichten van heel de website.
 • Categorieën
  Categorieën Geeft een lijst weer met de categorieën van deze blog.
 • Tags
  Tags Geeft een lijst met tags weer die zijn gebruikt bij deze blog.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar je favoriete blogger van deze site.
 • Teamblogs
  Teamblogs Vind je favoriete teamblogs hier.
 • Inloggen

Zie ze groeien!

Geplaatst door op in Leerjaar 3
 • Lettergrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 1087
 • 0 reacties
 • Abonneer op updates
 • Afdrukken

 

Hier het eerste verslagje van ons groeiproject.  Ons thema van wero gaat over het klaarmaken van de tuin, het zaaien en oogsten van groenten in die tuin.  Nu wat is er beter om iets te leren dan het zelf te doen?  Dankzij het project 'zie ze groeien' won onze juf/klas een groeidoos. Hierin zat alles om aan de slag te gaan: 'zaden, potjes, potgrond, meststoffen en graszaad'.    

 Donderdag bekeken we alle zaadzakjes en we zagen dat sommige groenten er lang over deden voor ze geoogst kunnen worden. Anderen zullen we na enkele maanden al kunnen oogsten.  Nog andere zaden moeten we beschut zaaien, andere in volle grond.  We ontdekten ook welke maanden er ideaal zijn om een bepaalde groente te zaaien. Dit was allemaal wel niet zo evident.  

Vrijdag gingen we dan aan de slag.  We zaaiden alles in potjes en zetten ze in de klas.  Omdat er in de namiddag een lekker warm zonnetje was, zetten we onze potjes buiten in de zon. Maar 's avonds zetten we ze natuurlijk nog terug binnen.  En nu maar nieuwsgierig afwachten welk plantje zich eerst laat zien.

We keken ook naar video 1 van Dina Ter Sago.  Deze kan je ook op de site van 'Zie ze groeien' bekijken.  We kregen een eerste opdracht, namelijk een waterproject opstarten.  Het zou  de bedoeling zijn dat we op een creatieve manier ons water opvangen en dan gebruiken voor onze planten.  Nu er waren al wat leerlingen die opperden om bij regenweer emmers en kommen buiten te zetten en nadien alles in flessen gieten om dan te gaan gebruiken.  Nu super, maar dan kunnen we nog wel wat emmers/bakken en grote 5l waterflessen gebruiken. Dus bij deze een oproep aan al onze ouders... Of als er andere creatieve ideeën zijn?  Laat maar komen.

Als wij de 6 opdrachten tegen juni goed volbrengen dan krijgen wij volgend jaar opnieuw een groeidoos.  Dus we gaan er voor 100% voor en mss kunnen we af en toe wel eens proeven van onze groentjes?  

Wij houden jullie op de hoogte.   Vanaf nu kan je alles ook volgen op de website van zie ze groeien:  http://www.ziezegroeien.be/schools/gemeentelijke-basisschool-het-kompas

 

b2ap3_thumbnail_20150313_152941.jpgb2ap3_thumbnail_DSCN1700.JPG

 

b2ap3_thumbnail_DSCN1696.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN1710.JPG


0
Reageren uitgeschakeld door auteur.

Spreuk van de week

 

 

Klaar om erin te vliegen ...!